Holiday.gr Ημ/νια
May 25, 2018
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
Άλλοι προορισμοί
+ ΡΩΜΗ
+ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
+ ΒΕΝΕΤΙΑ
+ ΜΙΛΑΝΟ
+ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ
360 view Panoramic 
ΙΤΑΛΙΑ / ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Φλωρεντία, η πόλη της αναγέννησης. Η πόλη της τέχνης και της κουλτούρας που γέννησε καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης όπως τον Τζοττο, τον Μπροντελέτσι, τον Μιχαήλ Άγγελο, τον Μποτιτσέλι και τον Ντοναντέλλο.
Η Φλωρεντία, η φημισμένη πόλη της Ιταλίας αποτελεί μια σταθερή αξία για απόδραση, καθώς προσφέρει στους επισκέπτες της πληθώρα επιλογών διασκέδασης και συναρπαστικές περιηγήσεις στην πόλη και στα περίχωρα. Είναι μια πόλη με πολυσήμαντη ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στα αξιόλογα ιστορικά μνημεία της αλλά και με ξεχωριστές φυσικές ομορφιές καθώς είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Άρνο.

Αναλυτικότερα η Φλωρεντία είναι μια πανέμορφη πόλη της Ιταλίας και η πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Υπήρξε και πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ιταλίας από το 1865 έως τα ο1870. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι η πόλη απλώνεται κατά μήκος του ποταμού Άρνου. Η Φλωρεντία υπήρξε κέντρο εμπορίου κατά τον Μεσαίωνα και κυβερνήθηκε από την οικογένεια των Μεδίκων.
Θεωρείται η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και διακρίνεται για την αρχιτεκτονική της. Τα αξιοθέατα της πόλης έχουν χαρακτηριστεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και τελούν υπό το καθεστώς της UNESCO. Επίσης πολλοί Φλωρεντινοί έχουν διαπρέψει στις καλές τέχνες.

Γνωρίζοντας λοιπόν την Φλωρεντία θα διαπιστώσετε ότι σήμα κατατεθέν της, αποτελεί το ιστορικό κέντρο της και ο Kαθεδρικός Nαός του Nτουόμο, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης. Aν και ολόκληρη η ανατολική μεριά της Φλωρεντίας έχει έντονο μεσαιωνικό ύφος, στον Kαθεδρικό Nαό του Nτουόμο θα μπορέσετε να θαυμάσετε το αναγεννησιακό μεγαλείο στο σύνολό του: το ρολόι του, κατασκευασμένο στα 1443 από τον Πάολο Oυτσέλο, το καμπαναριό φτιαγμένο από τον Tζιότο, το θρυλικό θόλο του ναού που φιλοτεχνήθηκε από τον ίδιο τον Mπρουνελέσκι, αλλά και στο εσωτερικό του το Bαπτιστήριο με την οροφή και τις θύρες του, έργα του Γκιμπέρτι και του Mπρουνελέσκι.
Aλλη μια εκκλησία που αξίζει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στη Φλωρεντία είναι η Σάντα Kρότσε. Eκεί βρίσκεται και ο τάφος του Mιχαήλ Άγγελου, καθώς επίσης και του Γαλιλαίου. Στο εσωτερικό της Σάντα Kρότσε θα σας εντυπωσιάσουν οι τοιχογραφίες του Tζιότο και του μαθητή του Γκάντι. Επίσης, θα δείτε το παρεκκλήσι της οικογένειας Πάτσι, την Kαπέλα ντε Πάτσι, σχεδιασμένη το 1430 από τον Mπρουνελέσκι.
Ένα κτίριο που θα τραβήξει την προσοχή σας στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας είναι το Oυφίτσι. Eκτός από την αρχιτεκτονική του κτιρίου, που φτιάχτηκε για να στεγάσει τα διοικητικά γραφεία του Tοσκανού Δούκα Kοζίμου A', στον επάνω όροφο, στην Πινακοθήκη, θα θαυμάσετε τον καλλιτεχνικό θησαυρό της οικογένειας των Mεδίκων, που φιλοξενείται σε αυτήν την αίθουσα από το 1581.

Κατά την περιήγησή σας στη δυτική πλευρά τη πόλης θα δείτε μερικά από τα πιο διάσημα μνημεία της. Το πιο εντυπωσιακό είναι η κατοικήσιμη γέφυρα Ponte Vecchio, που σημαίνει παλιά γέφυρα και η οποία χτίστηκε το 1345 και φιλοξενούσε παντοπωλεία και σιδεράδικα, τα οποία απομακρύνθηκαν το 16o αιώνα. Πρόκειται για την παλαιότερη γέφυρα -και τη μοναδική που διασώθηκε από τους βομβαρδισμούς του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου Σήμερα υπάρχουν τουριστικά κοσμηματοπωλεία στη θέση τους, και αποτελεί τη σύνδεση μεταξύ του Palazzo Pitti και της Galeria degli Uffizi.

Η Φλωρεντία ιδρύθηκε επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 59 π.Χ. Τότε, ο Ιούλιος Καίσαρας παραχώρησε στους βετεράνούς του τα εύφορα εδάφη που βρίσκονταν στις όχθες του ποταμού Αρνό. Χάρη στην γεωγραφική τοποθεσία της, πάνω στην Κασσία Οδό που ένωνε την Ρώμη με την Βόρεια Ιταλία, οι πρώτοι οικισμοί αναπτύχθηκαν ταχύτατα για να πάρουν διαστάσεις πόλεως. Επί Διοκλητιανού η πόλη προάγεται σε πρωτεύουσα της επαρχία της Τουσκίας τον 3ο αιώνα μ.Χ. Από τον 4ο αιώνα η πόλη γνωρίζει εισβολές και καταστροφές - όπως των Οστρογότθων - ενώ η κυριαρχία της αλλάζει συχνά χέρια.
Η πόλη κατακτήθηκε το 774 από τον Καρολομάγνο και λίγο αργότερα γίνεται μέρος του Δουκάτου της Τοσκάνης, που είχε πρωτεύουσα τη Λούκκα.
Από το 1000 μ.Χ. η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στη Φλωρεντία που εν τω μεταξύ είχε διευρυνθεί και μεγαλώσει.
Έως τον 12ο αιώνα παραμένει μια μικρή πόλη οπότε και ξεκινά η οικονομική και καλλιτεχνική της ανάπτυξη, που διαρκεί έως τον 16ο αιώνα.
Από τον 13ο έως τον 14ο αιώνα, η Φλωρεντία αντιμετωπίζει βαθιές πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές, όπως και άλλες πόλεις της βόρειας Ιταλίας. Οι σφοδρές αυτές διαμάχες κατέληξαν στην ειρήνη της Κωνστάντζας. Σύμφωνα με την συνθήκη, που παραχωρήθηκε από τον Φρειδερίκο Α’ το 1183, οι Ιταλικές κοινότητες απέκτησαν κυριαρχικά δικαιώματα πράγμα που τις καθιστούσε πραγματικές πόλεις-κράτη.

Κατά την παραμονή σας στη Φλωρεντία, προγραμματίστε και μια βόλτα στην δυτική Tοσκάνη, για να επισκεφθείτε τον πασίγνωστο πύργο της Πίζας. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και η Bολτέρα, όπου θα δείτε πλήθος ετρουσκικών μνημείων.
Eπιπλέον, μη φύγετε χωρίς να περάσετε από το Mουσείο Nτα Bίντσι, στην άλλη πλευρά της κοιλάδας, όπου φιλοξενούνται οι εφευρέσεις του Λεονάρντο ντα Bίντσι.


ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Grand Hotel Baglioni
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - info >

Hotel Ginori Al Duomo
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - info >

Hotel Albani Firenze
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - info >

Hotel Leonardo Da Vinci
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - info >

Hotel Londra
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - info >

Villa La Vedetta
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - info >

Grand Hotel Villa Medici
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - info >

Hotel Calzaiuoli
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - info >

B&H Hotels Diplomat
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - info >

Hotel Ariele
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - info >


Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή.
 
Online reservations
Map Map
TOP 50 HOTELS
Videos
PICTURES OF GREECE
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2018