Holiday.gr Ημ/νια
June 25, 2024
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
360 view Panoramic 
ΕΥΡΩΠΗ / ΙΣΠΑΝΙΑ
ΙΣΠΑΝΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ
+ ΜΑΔΡΙΤΗ
+ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Η Ισπανία είναι ένας από τους πιο αγαπημένους Ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Είναι μια πανέμορφη χώρα που διακρίνεται για την πολυμορφίας της, το εξαίρετο κλίμα της, τις επιλογές δραστηριοτήτων που προσφέρει και τις ευκαιρίες διασκέδασης. Είναι η χώρα των ταυρομαχιών και του Φλαμέγκο! Της ασταμάτητης ηλιοφάνειας και των υπέροχων παραλίων! Της έξοχης κουζίνας και της σανγκρίας!

Ένα ταξίδι στην Ισπανία εκτός από φυσιολατρικό ενδιαφέρον και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αποτελεί και μια σπουδαία ευκαιρία για να γνωρίσετε και την εξαιρετική ιστορική διαδρομή και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Θα ζήσετε τις ημέρες των διακοπών σας σε ένα μοναδικό, εκθαμβωτικό φυσικό περιβάλλον, θα γνωρίσετε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων ενός λαού με διαφορετική κουλτούρα από τη δική σας.

Η Ισπανία λοιπόν είναι ένα κράτος της νοτιοδυτικής Ευρώπης που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου. Από τον Βορρά ορίζεται από τον Βισκαϊκό κόλπο και από τη Γαλλία από την οποία την χωρίζει η μεγάλη οροσειρά των Πυρηναίων. Επίσης, επί των Πυρηναίων και βορειοανατολικά συνορεύει με την Ανδόρρα. Ανατολικά και νότια βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, εκτός από ένα κομμάτι που ανήκει στο Γιβραλτάρ και νοτιοδυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Τέλος Δυτικά συνορεύει με την Πορτογαλία.

Το ηπειρωτικό τμήμα της Ισπανίας καλύπτεται από οροπέδια και οροσειρές, όπως τα Πυρηναία και η Σιέρρα Νεβάδα. Από εκεί πηγάζουν οι ποταμοί Έμπρο, Ντούρο, Τάγος και Γκουαδαλκιβίρ. Στα ανοικτά των ανατολικών ακτών προς στη Μεσόγειο Θάλασσα βρίσκονται οι Βαλεαρίδες Νήσοι, ενώ οι Κανάριοι Νήσοι βρίσκονται κοντά στις ακτές της Αφρικής.

Όσον αφορά το πολίτευμα της χώρας, η Ισπανία είναι συνταγματική μοναρχία, με κληρονομικό μονάρχη και κοινοβούλιο με δύο σώματα, το Cortes (Εθνοσυνέλευση). Tο σύνταγμα του 1978 προσδίδει μεγάλη σημασία στη γλωσσική και πολιτισμική ποικιλομορφία στο πλαίσιο ενωμένης Ισπανίας.
Πρωτεύουσα της Ισπανίας είναι η Μαδρίτη. Οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας και που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον είναι η Βαρκελώνη, η Βαλέντσια, η Σεβίλλη, το Τολέδο, η Σαραγόσα, η Μάλαγα, η Γρανάδα, η Κόρδοβα κ.α.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της χώρας είναι οι Ισπανοί, (3/4 του συνολικού πληθυσμού), οι Καταλανοί είναι το 16% περίπου του πληθυσμού, οι Γαλικιανοί είναι περίπου το 8% του πληθυσμού και οι Βάσκοι που είναι οι πιο αρχαίοι κάτοικοι της χώρας, είναι το 2% του πληθυσμού. Επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η ισπανική, αλλά σ’ ένα μικρό ποσοστό μιλιέται και η βασκική.

Η Ισπανία είναι μια χώρα με μακραίωνη ιστορία και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Αξίζει να αναφέρουμε μερικούς σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως τον Βελάσκουεθ, (17ος αιώνας), τον Γκόγια (18ος αιώνας), τον Πικάσσο και τον Νταλί (19ος αιώνας και τον Μιρό, (20ος αιώνας). Η ισπανική μουσική και ο χορός φλαμένκο έχουν κερδίσει θαυμαστές σε όλον τον κόσμο.

Η ισπανική κουζίνα φημίζεται για τις εξαιρετικές γεύσεις της. Τα πιο διάσημα πιάτα που κάθε επισκέπτης της Ισπανίας πρέπει να δοκιμάσει είναι η παέλια (που φτιάχνεται με ρύζι, κοτόπουλο, θαλασσινά και λαχανικά) και η τορτίλια (ομελέτα με πατάτες) που φυσικά θα τα συνοδεύσετε με σανγκρία (κόκκινο κρασί με φρούτα).

Συγγραφέας: Ανθή Κοντοσώρου
Ημερομηνία: 01/04/2009
Copyright: Marinet Ltd


ΙΣΠΑΝΙΑ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]
Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή.

 
ΙΣΠΑΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
+ PENSION LA CALMA
Online reservations
TOP 50 HOTELS
Videos
PICTURES OF GREECE
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2024