Holiday.gr Ημ/νια
March 2, 2024
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
360 view Panoramic 
ΕΥΡΩΠΗ / ΑΥΣΤΡΙΑ
ΑΥΣΤΡΙΑ

Η Αυστρία είναι μια πανέμορφη ηπειρωτική χώρα της Κεντρικής Ευρώπης που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο χάρη στα εκπληκτικά της τοπία, τα σπουδαία ιστορικά της μνημεία, την πλούσια ιστορία της και το δυναμικό της παρόν στα δρώμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπροσθέτως, αποτελεί ιδανικό προορισμό διακοπών καθώς προσφέρει σε κάθε ταξιδιώτη μοναδικές συγκινήσεις.

Η Αυστρία συνορεύει με το Λιχτενστάιν και την Ελβετία δυτικά, την Ιταλία και τη Σλοβενία νότια, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία ανατολικά, τη Γερμανία και την Τσεχία βόρεια.

Η Δημοκρατία της Αυστρίας αποτελείται από 9 ομόσπονδα κρατίδια. Το ένα από αυτά είναι η πρωτεύουσα της χώρας, η Βιέννη. Τα υπόλοιπα κρατίδια χωρίζονται σε 84 περιφέρειες και 15 δήμους. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κάθε κρατίδιο έχει δικό του νομοθετικό σώμα και κυβέρνηση. Στη Βιέννη, την πρωτεύουσα εδρεύουν πολλοί διεθνείς οργανισμοί. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται η Γραμματεία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας και ο Οργανισμός των Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αυστρία για πολλούς αιώνες και μέχρι το τέλος του πρώτου παγκόσμιου πολέμου υπήρξε μια τεράστια αυτοκρατορία που είχε υπό τον έλεγχό της το μεγαλύτερο τμήμα της Κεντρικής Ευρώπης.

Σήμα κατατεθέν της Αυστρίας είναι οι Άλπεις με τις μαγευτικές εικόνες τους που δεσπόζουν στο δυτικό και το νότιο τμήμα της χώρας. Οι ανατολικές επαρχίες της Αυστρίας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Βιέννης, βρίσκονται στη λεκάνη του Δούναβη.

Η Αυστρία είναι ορεινή χώρα. Περίπου το 60% της συνολικής της έκτασης καλύπτεται από τις φημισμένες Άλπεις καθώς και άλλα μικρότερα βουνά. Ενώ ομαλότερο είναι το ανάγλυφο στα ανατολικά - βορειοανατολικά της χώρας όπου εκτείνεται η πεδιάδα του Δούναβη.
Στο κέντρο εκτείνεται η οροσειρά του Ψηλού Τάουερν, με την ψηλότερη κορυφή της χώρας, το Γκροσγκλόκνερ με ύψος 3.800 μέτρων, οι Άλπεις Έτσταλερ με μεγαλύτερη κορυφή την Βιλντσπίτζε με ύψος 3.770 μέτρα, οι Άλπεις Στουμπάιερ και οι Νορικές Άλπεις.
Στον νότο εκτείνονται οι Καρνικές Άλπεις και οι Άλπεις Καραβάνκεν με κορυφές άνω τον 3.000 μέτρων.
Τα περισσότερα ποτάμια της Αυστρίας πηγάζουν από τις Άλπεις και κατεβαίνουν από πλαγιές ορμητικές.
Η λεκάνη του Δούναβη είναι η πιο εύφορη αυστριακή πεδιάδα. Ο Δούναβης έχει στην Αυστρία μήκος 350 χλμ και είναι πλωτός. Παραπόταμοί του είναι ο Ινν, ο Ενς και ο Τράουν. Η Αυστρία δεν έχει μεγάλες λίμνες. Η μεγαλύτερη βρίσκεται στο νότο της χώρας. Είναι η λίμνη Νόιζοντλερ που έχει έκταση 350 τ. χλμ.

Η Αυστρία είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία και αξιοθαύμαστο πολιτισμό. Η πολιτιστική παράδοση της Αυστρίας ήταν ως το πρώτο μισό του 16ου αιώνα αναπόσπαστα δεμένη με την πολιτιστική παράδοση της Γερμανίας, στα πλαίσια της Γερμανικής Αυτοκρατορίας. Τον 18ο και τον 19ο αιώνα η Βιέννη υπήρξε παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο, με έμφαση ιδιαίτερα στους τομείς της μουσικής και της λογοτεχνίας.
Ήδη από τον 17ο και τον 18ο αιώνα διακρίνονται πολλοί Αυστριακοί καλλιτέχνες και επιστήμονες στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, με ιδιαίτερη έμφαση στο μπαρόκ.
Σημαντική υπήρξε και η άνθιση της μουσικής στην Αυστρία. Το 1756 γεννήθηκε εδώ ο διάσημος συνθέτης Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ο οποίος έγραψε πολλά έργα που θαυμάζονται ακόμα και σήμερα. Η Βιέννη υπήρξε πρωτεύουσα των βάλς με κύριο εκφραστή τον Γιόχαν Στράους. Στον κόσμο της επιστήμης, της φιλοσοφίας και των ιδεών, ο Σίγκμουντ Φρόυντ εξακολουθεί να προκαλεί διαμάχες, ενώ ο Λούντβιχ Βιτγκενστάιν ήταν ένας από αυτούς που επηρέασαν σημαντικά τη σκέψη τον 20ο αιώνα.

Όσον αφορά την αυστριακή κουζίνα, ορισμένες από τις σπεσιαλιτέ της όπως το βιενέζικο σνίτσελ και το στρούντελ με μήλα έχουν γίνει διεθνή πιάτα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

Η Αυστρία διαθέτει πολύ καλές τουριστικές υποδομές, καθώς η οικονομία της χώρας στηρίζεται και επενδύει στον τουρισμό. Η διαμονή στην ευρωπαϊκή χώρα είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε λάτρη των ταξιδιών.


ΑΥΣΤΡΙΑ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]
Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή.

 
Online reservations
TOP 50 HOTELS
Videos
PICTURES OF GREECE
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2024