Holiday.gr Ημ/νια
May 24, 2018
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
Άλλοι προορισμοί
+ ΜΟΝΑΧΟ
+ ΑΜΒΟΥΡΓΟ
+ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
+ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ
360 view Panoramic 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΜΟΝΑΧΟ
ΜΟΝΑΧΟ

Το κοσμοπολίτικο Μόναχο είναι η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας και θεωρείται η πιο νεανική και κεφάτη πόλη της Γερμανίας.
Βρίσκεται στο νότο και είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Ίζαρ, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του Δούναβη.

Το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο. Είναι μια πόλη με μεγάλη και πολυσήμαντη ιστορία, η οποία σήμερα αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών (οδικών και σιδηροδρομικών) και εναέριων μεταφορών. Επίσης, το Μόναχο αποτελεί ένα σπουδαίο εμπορικό κέντρο, με μεγάλη φήμη σε ολόκληρη την Ευρώπη και ένα διάσημο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πόλη αυτή έχει μεγάλη παράδοση στη μουσική και ιδιαίτερα στην όπερα η οποία γνώρισε μεγάλη άνθηση. Αν είστε λάτρεις αυτού του είδους μουσικής θα απολαύσετε τις παραστάσεις από την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, τη Φιλαρμονική του Μονάχου και από άλλες αξιόλογες ορχήστρες. Επίσης, για τους λάτρεις του φιλοθεάμον κοινού αξιόλογες παραστάσεις παρουσιάζονται και από την Κρατική Δραματική Σκηνή της Βαυαρίας και από τα ιδιωτικά θέατρα της πόλης.

Που θα πάτε – τι θα δείτε
Όπως ήδη αναφέραμε, το Μόναχο αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Ευρώπης. Στην πόλη λειτουργούν πολλές βιβλιοθήκες που φιλοξενούν σημαντικά έργα και σπάνιες εκδόσεις. Στις κυριότερες βιβλιοθήκες του Μονάχου συγκαταλέγονται η Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη και η επιστημονική βιβλιοθήκη του Γερμανικού Μουσείου.
Εξίσου σημαντικά είναι και τα μουσεία και οι πινακοθήκες της πόλης, μέσα από τις συλλογές των οποίων αποκαλύπτεται ο πλούτος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Παλαιά Πινακοθήκη, η Νέα Πινακοθήκη, η Νέα Κρατική Πινακοθήκη (Staatsgalerie), η Γλυπτοθήκη και το Εθνικό Βαυαρικό Μουσείο.

Το Μόναχο αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Η περιήγηση στη πόλη εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη και του μένει αξέχαστη. Η παλιά πόλη είναι κυρίως κτισμένη σε στυλ μπαρόκ και ροκοκό. Έξω από τα τείχη της πόλης βρίσκονται τα θερινά ανάκτορα Σλάισχαιμ και Νύμφενμπουργκ.
Κάποια από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης που πρέπει να δείτε και να φωτογραφήσετε κατά την ξενάγησή σας στην ιστορική πόλη είναι:

Η πλατεία Marienplatz που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το σχήμα της. Μοιάζει με ένα μεγάλο ανοικτό τετράγωνο. Στο κέντρο της θα δείτε την εκκλησία της Παρθένου Μαρίας, με το περίκομψο ρολόι με ταξινομημένους κινούμενους αριθμούς που παρουσιάζουν σκηνές από μεσαιωνικές παραστάσεις, καθώς επίσης και μια εικόνα του διάσημου Schäfflertanz («χορός των κατασκευαστών βαρελιών»).

Θα σας εντυπωσιάσουν οι τρεις πύλες της κατεδαφισμένης μεσαιωνικής οχύρωσης, που σώζονται ακόμη. Το Isartor στην ανατολή, η σκαπάνη Sendlinger στο νότο και το Karlstor στη δύση της εσωτερικής πόλης. Το Karlstor είναι το παλαιότερο κτήριο στο Stachus.

Στο Μόναχο υπάρχουν πολλά ιστορικά κτίρια που διακρίνονται για την επιβλητική τους δόμηση. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το κτίριο του παλιού δημαρχείου το οποίο χρονολογείται από το 1470, η Peterskirche η παλαιότερη εκκλησία της πόλης που χρονολογείται από το 1169 και η αναγεννησιακού ρυθμού Michaelskirche που χρονολογείται από το 1583.

Στο κτίριο του παλιού οπλοστασίου που βρίσκεται στην πλατεία Γιάκοπσπλατς, στεγάζεται σήμερα το δημοτικό μουσείο, το οποίο φιλοξενεί αξιόλογες συλλογές. Από τα εκθέματά του ξεχωρίζουν οι 10 αυθεντικοί ξυλόγλυπτοι χορευτές που φιλοτεχνήθηκαν γύρω στο 1480 από τον Έρασμο Γκράσερ.

Το Μόναχο διαθέτει άριστες υποδομές. Είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε την διαμονή σας και θα περάσετε αξέχαστες διακοπές. Οι επιλογές δραστηριοτήτων και διασκέδασης ικανοποιούν τα γούστα όλων των ταξιδιωτών αφήνοντας στον καθένα τις γλυκύτερες αναμνήσεις από την παραμονή του στην υπέροχη αυτή πόλη της Γερμανίας.

Συγγραφέας: Ανθή Κοντοσώρου
Ημερομηνία: 09/04/2009
Copyright: Marinet Ltd


ΜΟΝΑΧΟ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]
ΜΟΝΑΧΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή.
 
Online reservations
Map Map
ΜΟΝΑΧΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
TOP 50 HOTELS
Videos
PICTURES OF GREECE
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2018