Holiday.gr Ημ/νια
July 20, 2024
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 


PICTURES OF GREECE
360 view Panoramic

 
EΛΛΑΔΑ / ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ / ΣΑΜΟΣ / ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ
Η γοητευτική πρωτεύουσα της Σάμου, το Βαθύ, βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού. Ο οικισμός είναι κτισμένος αμφιθεατρικά στο βάθος του κόλπου από τον οποίο - όπως αναφέρει η τοπική παράδοση - πήρε και το όνομά του.
Το Βαθύ στις αρχές του περασμένου αιώνα ήταν ένας μικρός συνοικισμός κοντά στο λιμάνι του νησιού, που ιδρύθηκε από τους εμπόρους, οι οποίοι έκτισαν στην περιοχή αρχικά τα γραφεία και τις αποθήκες τους. Σιγά – σιγά μια σύγχρονη πόλη άρχισε να αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι. Το 1832 το Βαθύ έγινε η πρωτεύουσα του νησιού. Σήμερα, παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών στο χώρο του Αιγαίου.
Κατά την περιήγησή του κανείς στην πόλη συναντάει παλιά και νέα κτίρια τα οποία συνθέτουν ένα αρμονικό αρχιτεκτονικό σύνολο που προσδιορίζει την ταυτότητα της περιοχής. Επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια που στεγάζουν δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, γραφικές γειτονιές με παλιά πλακόστρωτα σοκάκια που φέρουν την νησιώτικη σφραγίδα.
Στο Βαθύ βρίσκεται και το λιμάνι του νησιού στο οποίο αγκυροβολούν τα εμπορικά πλοία και τα ιδιωτικά γιοτ των επισκεπτών της Σάμου.
Στην πρωτεύουσα θα δείτε και μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η περίφημη Πλατεία του Πυθαγόρα. Εκεί, έχει στηθεί το περίφημο μαρμάρινο λιοντάρι, ένα αξιόλογο μνημείο που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία από το 1930, εις ανάμνηση της ηρωικής μάχης του Κάβου Φονιά.
Ένα μοναδικό στολίδι της πόλης αποτελεί ο Δημοτικός Κήπος, ο οποίος δημιουργήθηκε επί Ηγεμονίας. Εκεί βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων στους πολέμους του 1912 – 13.
Κατά την παραμονή σας στο Βαθύ αξίζει να επισκεφθείτε τη Δημοτική Πινακοθήκη που φιλοξενεί σπάνια έργα ντόπιων και μη καλλιτεχνών καθώς και σημαντικά κειμήλια της ιστορικής πορείας του νησιού από το 1821 ως τα νεότερα χρόνια. Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου στεγάζεται και το Βυζαντινό Μουσείο. Εκεί, θα θαυμάσετε το μεγαλόπρεπο οίκημα και τα ανεκτίμητης αξίας ιστορικά εκθέματα, όπως βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες, δισκοπότηρα και λειψανοθήκες, ιερά άμφια, χειρόγραφα σε μεμβράνες και άλλα θρησκευτικά κειμήλια. Επίσης, στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης θα δείτε τα ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές στο Ηραίον και στο Πυθαγόρειο. Στην ανατολική πλευρά της πόλης βρίσκεται το Μοναστήρι της Αγίας Ζώνης, το οποίο ιδρύθηκε το 1695 από το μοναχό Μελέτιο. Σώζονται τοιχογραφίες της εποχής, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το Ξυλόγλυπτο Τέμπλο του Ναού.
Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στα βορειοανατολικά της πόλης είναι κτισμένο το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, που χρονολογείται από τα μέσα του 17ου αιώνα. Διαθέτει μοναδική θέα προς τα Μικρασιατικά παράλια.
Σε μικρή απόσταση από το Βαθύ θα συναντήσετε τις παραλίες Ροδίτσες και Γάγγου, με κύρια χαρακτηριστικά τους τα πολύχρωμα βότσαλα και τα πεντακάθαρα νερά.
Με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο θα προσεγγίσετε τις υπέροχες παραλίες Κέρβελη, Ψιλή Άμμος, Ποσειδώνιο, Γαλάζιο και Μυρτιά. Όποια παραλία κι αν προτιμήσετε θα γοητευθείτε από την ομορφιά της και την καθαρότητα των νερών της. Στις περισσότερες υπάρχει η δυνατότητα και για θαλάσσια σπορ.
Το βράδυ η πόλη αλλάζει πρόσωπο. Μπαράκια που παίζουν κάθε είδους μουσική και κέντρα με ζωντανή μουσική σας υπόσχονται αξέχαστες νύχτες διασκέδασης. Στις ταβέρνες της πόλης θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις εκλεκτές συνταγές της Σαμιώτικης κουζίνας και φυσικά το φημισμένο ντόπιο γλυκό κρασί.
Στο τομέα της διαμονής, θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς στο Βαθύ εδρεύουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων, που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα και κυρίως σε κάθε οικονομική απαίτηση.

ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ GALAXY
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ AEOLIS
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ SAMOS PARADISE HOTEL
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ ARIA
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ BONI
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ DIANA
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ DREAMS
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ ENNEA MOUSES
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ HELEN
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ ODYSSEAS
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ SAMOS BAY
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ VATHI HOTEL
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ VIRGINIA
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ ZOE
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ GAGOU BEACH HOTEL
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ EMILY HOTEL
ΒΑΘΥ / ΣΑΜΟΣ ΠΟΛΗ - info >

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή. 
Online reservations
Map Map


TOP 50 HOTELS
Videos
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2024