Holiday.gr Ημ/νια
August 3, 2021
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 


PICTURES OF GREECE
360 view Panoramic

 
EΛΛΑΔΑ / ΙΟΝΙΟ / ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ / ΛΗΞΟΥΡΙ
ΛΗΞΟΥΡΙ
Το Ληξούρι είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Κεφαλονιάς. Είναι η πρωτεύουσα του δήμου Παλικής και είναι κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Πάλη ή Παλαιόκαστρο, μία από τις τέσσερις σημαντικές αρχαίες πόλεις που άκμασαν στο νησί. Βρίσκεται σε μια περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ντόπιοι το αποκαλούν Πίκολο Παρίσι και ανήκει στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.
Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το ποικιλόμορφο έδαφός της. Οι καταπράσινοι λοφίσκοι εναλλάσσονται με τις όμορφες ακρογιαλιές και δημιουργούν τοπία μοναδικής αισθητικής που μαγεύουν κάθε φυσιολάτρη.
Η πόλη πρωτοεμφανίζεται με τα όνομα Ληξούρι στα ιστορικά δρώμενα του νησιού στις αρχές του 17ου αιώνα.
Κατά την περιήγησή του κανείς στην πόλη καταλαβαίνει την μοναδικότητά της. Ιστορικά μνημεία, μουσεία, εκκλησίες και επιβλητικά αρχοντικά δίνουν το στίγμα της πόλης, η οποία υπέστη σοβαρές καταστροφές από τους σεισμούς του 1953. Το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού ξανακτίστηκε, με σεβασμό πάντα προς την παράδοση.
Ένα από τα αρχοντικά που σώθηκαν από τους σεισμούς του 1953 είναι των Ιακωβάτων το οποίο φιλοξενεί την ομώνυμή Βιβλιοθήκη και το μουσείο. Αξίζει να το επισκεφθείτε και να θαυμάσετε τόσο το ίδιο το επιβλητικό αρχοντικό όσο και τις αξιόλογες συλλογές του.
Κατά την παραμονή σας στο Ληξούρι μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την μονή Κορωνάτου και την μονή Κηπουραίων. Πρόκειται για δυο βυζαντινά μοναστήρια που φυλάσσουν σπάνια εκκλησιαστικά μνημεία.
Εκείνο που χαρακτηρίζει το Ληξούρι είναι η αξιόλογη πορεία του στο χώρο των τεχνών και των γραμμάτων. Στο Ληξούρι ιδρύθηκε η πρώτη φιλαρμονική ορχήστρα του νησιού, η οποία είναι και μια από τις παλαιότερες της Ελλάδας, μετά από αυτή της Κέρκυρας.
Στο Ληξούρι υπάρχουν αρκετές παραλίες που ικανοποιούν τις απαιτήσεις όλων των λουόμενων. Θα βρείτε κοσμικές, πολυσύχναστες πλαζ, αλλά και μικρές απομονωμένες παραλίες. Από τις πιο γνωστές είναι η Πλατιά Άμμος που βρίσκεται στο δρόμο προς το χωριό Καμιρανάτα, ο Μέγας Λάκκος που βρίσκεται στα νότια του Ληξουρίου και το μήκος της ξεπερνά τα 5χλμ. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η παραλία Βάτσα. Ενώ μια από της διασημότερες της περιοχής είναι η Κουνόπετρα. Πήρε το όνομά τα από τον βράχο που κουνιόταν ρυθμικά μέσα στη θάλασσα. Το φαινόμενο αυτό σταμάτησε μετά τους σεισμούς του 1953.
Στο κόλπο του Λιβαδιού, βρίσκεται ο υγροβιότοπος Βάλτου – Λιβαδιού, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους της Κεφαλονιάς. Καταλαμβάνει μια έκταση 500 στρεμμάτων. Στα νερά του εκβάλλουν περισσότερα από 100 ρυάκια. Πολλά είδη πτηνών βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή του υγροβιότοπου. Όπως λευκοί ερώδιοι, κύκνοι, φασονέτες, πρασινοκέφαλοι, κ.α.
Στο τομέα του τουρισμού το Ληξούρι διακρίνεται για τις υποδομές του. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, παρέχουν άνετη διαμονή σε όλους τους επισκέπτες. Ενώ στις ταβέρνες και στα εστιατόρια θα δοκιμάσετε τις νοστιμιές της κεφαλλονίτικης κουζίνας. Οι ευκαιρίες για νυχτερινή διασκέδαση δεν θα σας λείψουν. Μπαράκια, κέντρα με ζωντανή μουσική, ικανοποιούν όλες τις μουσικές προτιμήσεις των επισκεπτών του νησιού.

ΛΗΞΟΥΡΙ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]
ΛΗΞΟΥΡΙ ASPASIA STUDIOS
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
ΛΗΞΟΥΡΙ SUMMERY HOTEL
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
ΛΗΞΟΥΡΙ VILLA REVERENZA
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
ΛΗΞΟΥΡΙ LAZARATOS HOTEL
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
ΛΗΞΟΥΡΙ ALKESTIS STUDIOS
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
ΛΗΞΟΥΡΙ POSEIDON HOTEL
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
ΛΗΞΟΥΡΙ AMMOUSSA
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
ΛΗΞΟΥΡΙ MEZZAO
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
ΛΗΞΟΥΡΙ VILLA FORESTATA
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
Ionian Balcony
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
ΛΗΞΟΥΡΙ ANCHOR STUDIOS
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
ΛΗΞΟΥΡΙ VILLA ANELINA
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
APOLAFSI
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
AVRA
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
BELLA VISTA STUDIOS
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
FILOXENIA
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
IONIAN SEA
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
KAZA KOUNOPETRA
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
LA CITE
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
MIROVIGLI STUDIOS
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
PALATINO
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
POLIXENIA
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
TERRA MARE
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
VILLA ANNA MARIA
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
VILLA CARINA
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
SEA BREEZE
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
SUNNY FLATS
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >
SUNSET STUDIOS
ΛΗΞΟΥΡΙ - info >

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή. 
Online reservations
Map Map


TOP 50 HOTELS
Videos
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2021