Holiday.gr Ημ/νια
March 4, 2024
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
360 view Panoramic 
ΕΥΡΩΠΗ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γερμανία είναι μια όμορφη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο. Διαθέτει πόλεις με μακραίωνη ιστορία, σημαντικά ιστορικά μνημεία, εκπληκτικά φυσικά αξιοθέατα, άρτιες υποδομές και πληθώρα επιλογών δραστηριοτήτων.

Η Γερμανία, είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης και έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαρακτηρίζεται ως η κινητήρια δύναμή της, καθώς είναι μια από τις σημαντικότερες βιομηχανικές και ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.
Συγκεκριμένα, είναι η τρίτη κατά σειρά μεγέθους οικονομία παγκοσμίως. Παράγει αυτοκίνητα, μηχανές ακριβείας, ηλεκτρονικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα, και άλλα πολλά. Οι εταιρείες της έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες προσχώρησαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γερμανία είναι Ομοσπονδιακή Δημοκρατία. Είναι μια χώρα με μεγάλη ιστορία. Όσον αφορά τα πιο πρόσφατα ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Γερμανία ήταν ενωμένη από το 1871 έως το 1945. Όμως μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο χωρίστηκε σε Ανατολική και Δυτική Γερμανία, για να ενωθούν ξανά μετά την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου το 1989. Τότε η πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας ενσωματώθηκε με την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία και πέντε νέα ομοσπονδιακά κρατίδια προστέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σήμερα, η Γερμανία διαιρείται σε δεκαέξι ομόσπονδα κρατίδια, όπου καθένα από αυτά έχει δική του κυβέρνηση και δικά του σύμβολα (σημαία, εθνόσημο). Ορισμένα μάλιστα έχουν το δικό τους εθνικό ύμνο, όπως η Βαυαρία.
Από τα δεκαέξι κρατίδια, τα τρία αποτελούν κρατίδια-πόλεις. Αυτά είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και το κύριο λιμάνι της χώρας το Αμβούργο και η Βρέμη.
Τα υπόλοιπα δεκατρία κρατίδια αποτελούν την ιστορική συνέχεια ανεξαρτήτων γερμανικών κρατών πριν από την ένωση του 1871. Υπάρχουν και κάποια που δημιουργήθηκαν μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κάποια που δημιουργήθηκαν μετά την επανένωση του 1989.

Η Γερμανία είναι μια χώρα που διαθέτει μοναδικές φυσικές καλλονές. Βρέχεται βόρεια από τη Βόρειο θάλασσα και τη Βαλτική θάλασσα, νότια μέχρι τις Άλπεις και τη διασχίζουν μερικοί από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Ευρώπης, όπως ο Ρήνος, ο Δούναβης και ο Έλβας. Συνορεύει από τα βόρεια με τη Δανία, από τα ανατολικά με την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία, από τα νότια με την Αυστρία και την Ελβετία και από τα δυτικά με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Εντύπωση προκαλούν σε κάθε επισκέπτη οι αλπικές κοιλάδες της χώρας, οι λίμνες, οι παραλίες, αλλά και οι υπέροχες πόλεις και τα χωριά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους και τα αξιόλογα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
Υπάρχουν κάποιες ιστορικές περιοχές και κάποια μνημεία που κάθε επισκέπτης της Γερμανίας πρέπει να δει και να θαυμάσει. Όπως, ο Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας, το Neuschwanstein, το κάστρο της Χαϊδελβέργης, η Εκκλησία της Παναγίας στη Δρέσδη, την Marienplatz και το Ραιχσταγκ στο Βερολίνο και πλήθος άλλων.
Σε όσους αρέσουν οι επισκέψεις σε αξιοθέατα, σας ενημερώνουμε ότι θα δείτε πάρα πολλά κατά την επίσκεψή σας στις μεγάλες ιστορικές πόλεις της Γερμανίας, Βερολίνο, Κολωνία, Φρανκφούρτη, το Αμβούργο και το Μόναχο.

Η Γερμανία εκτός των άλλων, έχει γεννήσει και σπουδαίες προσωπικότητες, στο χώρο των τεχνών και των γραμμάτων. Είναι η γενέτειρα του Μπαχ, του Μπετόβεν, του Μότσαρτ και του Μπραμς. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι έχει κληροδοτήσει στην Ευρώπη ένα σημαντικότατο έργο στον τομέα της κλασικής μουσικής.
Επίσης, είναι η πατρίδα μεγάλων ονομάτων της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας, όπως του Λουθήρου, του Γκαίτε, του Σίλερ, του Νίτσε, του Καντ, του Μπρεχτ, του Τόμας Μαν και άλλων πολλών.

Η Γερμανία είναι παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή μπίρας, εκλεκτής ποιότητας. Επίσης, στις κοιλάδες του Μοζέλα και του Ρήνου παράγονται επίσης κρασιά.
Είναι μια χώρα που διαθέτει άρτιες τουριστικές υποδομές και στην οποία ποτέ κανείς δεν πλήττει.

Συγγραφέας: Ανθή Κοντοσώρου
Ημερομηνία: 07/04/2009
Copyright: Marinet Ltd


Φωτογραφίες χρηστών κάντε click για να τις δείτε
perivoli kerkyras
periooli kerkyras
ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]
Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή.

 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
+ Eurostars Berlin
+ Kempinski Hotel Bristol Berlin
+ Swissotel Berlin
Online reservations
TOP 50 HOTELS
Videos
PICTURES OF GREECE
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2024