Holiday.gr Ημ/νια
May 9, 2021
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
360 view Panoramic 
EΛΛΑΔΑ > ΑΤΤΙΚΗ > ΑΘΗΝΑ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Μια καταπράσινη όαση στην καρδιά της Αθήνας αποτελεί ο Εθνικός Κήπος της πόλης. Βρίσκεται πίσω από το κτίριο της Βουλής και δημιουργήθηκε την ίδια περίοδο με το παλιό ανάκτορο, το κτίριο που σήμερα στεγάζεται η Βουλή των Ελλήνων.
Η δημιουργία του κήπου αυτού, ήταν ιδέα της Βασίλισσας Αμαλίας η οποία επιμελήθηκε την κατασκευή του. Έφερε από την Ιταλία 15.000 δεντρύλλια τα οποία φύτεψε σε μια έκταση 160 στρεμμάτων.
Ο βασιλικός κήπος όπως λεγόταν τότε, ήταν τόπος συνάντησης της αριστοκρατίας της εποχής. Εκεί έκανε περιπάτους η βασίλισσα και καμάρωνε για το επίτευγμά της. Στον ίδιο χώρο έκαναν τη βόλτα τους κι οι αυλικοί, οι υπουργοί, ο πρωθυπουργός και όλοι η αφρόκρεμα του περασμένου αιώνα.
Σήμερα ο Εθνικός κήπος, παραμένει ένας μικρός, μα ιδιαίτερα σημαντικός πνεύμονας της πόλης και μια ανάσα ξεκούρασης στη διάρκεια της μέρας κάθε κουρασμένου πολίτη. Η είσοδος σ’ αυτόν είναι ελεύθερη.
Τα δέντρα της βασίλισσας ρίζωσαν για τα καλά στην Αττική γη κι έγιναν πια αιωνόβια και πανύψηλα κυπαρίσσια, τεράστιοι φοίνικες, πεύκα κι έλατα με γερούς κορμούς και καταπράσινα φυλλώματα.
Ο χώρος έχει διαμορφωθεί με ευκολαδιάβατα μονοπάτια, ενώ τα παρτέρια με τα πολύχρωμα λουλούδια χρωματίζουν τους περιπάτους των Αθηναίων, ενώ κατά μήκος των μονοπατιών έχουν τοποθετηθεί και πολλά αξιόλογα γλυπτά.
Τις εντυπώσεις κερδίζουν οι μικρές λιμνούλες με τις πάπιες και τις νεροχελώνες. Τα μικρά παιδάκια τις χαζεύουν με τις ώρες και χαίρονται να τις ταίζουν.
Στο κέντρο περίπου του κήπου λειτουργεί ένας μικρός ζωολογικός κήπος. Εκεί τα μικρά παιδιά της πόλης μπορούν να δουν κάποια μεγαλύτερα ζώα, πτηνά και πουλιά.

Στο χώρο του κήπου λειτουργεί και ένα μικρό καφέ, το οποίο αποτελεί τόπο συνάντησης για πολλούς εργαζόμενους Αθηναίους. Είναι μια καλή λύση για λίγη ώρα ηρεμίας και αποβολή του άγχους. Πίνοντας ένα καφέ ή γευματίζοντας με θέα το καταπράσινο κήπο κι ακούγοντας το τιτίβισμα των πουλιών, ξεχνάει κανείς ότι βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στη νότια πλευρά του κήπου, βρίσκεται το Ζάππειο Μέγαρο. Πρόκειται για ένα μεγαλόπρεπο κτίριο που οικοδομήθηκε τον 19ο αιώνα. Ιδρυτές του ήταν οι Ελληνορουμάνοι Ευάγγελος και Κωνσταντίνος Ζάππας, οι οποίοι το έκτισαν ως συνεδριακό κέντρο.
Σήμερα, στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιούνται πολιτικές διασκέψεις, ενώ στον όμορφο κήπο του διοργανώνονται εκθέσεις, ενώ είναι ένας δημοφιλής τόπος συνάντησης.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ
>> ΜΟΥΣΕΙΑ
>> ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
>> ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ''ΝΑΟΙ'' ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
>> Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
>> ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ
>> ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
>> ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
>> ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
>> ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ – ΣΤΟΑ
>> ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
>> ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
>> ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
>> ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ
>> ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
>> ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
>> ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ
>> ΜΝΗΜΕΙΟ ΛΥΣΙΚΡΑΤΟΥΣ – ΦΑΝΑΡΙ ΔΙΟΓΕΝΗ
>> ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
>> ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ ΑΓΟΡΑ
>> ΠΙΛΟΠΟΙΕΙΟ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
>> ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
>> ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
>> ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
>> ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ – ΓΚΑΖΙ
>> Η ιστορία της Αθήνας

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφείτε.
 
Online reservations


TOP 50 HOTELS
Videos
PICTURES OF GREECE
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2021