Holiday.gr Ημ/νια
October 21, 2020
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
+ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
+ ΠΡΕΒΕΖΑ
+ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
+ ΑΡΤΑ


PICTURES OF GREECE
360 view Panoramic

 
EΛΛΑΔΑ / ΗΠΕΙΡΟΣ / ΠΡΕΒΕΖΑ / ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΛΗ
ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΛΗ
Η Πρέβεζα είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Ηπείρου. Είναι μια πανέμορφη και κοσμοπολίτικη πόλη με έντονα νησιώτικο χαρακτήρα που γοητεύει τους επισκέπτες της. Βρίσκεται στο τελευταίο άκρο της χερσονήσου της εισόδου του Αμβρακικού κόλπου. Είναι κτισμένη σε μια στρατηγική θέση, στο κέντρο της παράλιας βορειοδυτικής Ελλάδας.

Ιστορικά η πρώτη αναφορά στην πόλη με την ονομασία Πρέβεζα, υπάρχει από το 1292. Η πόλη της Πρέβεζας ιδρύθηκε στα τέλη του 11ου αιώνα από τους κατοίκους της κοντινής Νικόπολης μετά την ερήμωση της.
Η ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας κατοικείται από τα αρχαία χρόνια και γνώρισε εποχές ακμής και παρακμής, όπως και πολλούς κατακτητές. Αναφέρουμε τους Γότθους, Βούλγαρους, Βενετούς και Τούρκους. Καθένας από αυτούς άφησε τα ίχνη του στην πολιτισμική εξέλιξη της περιοχής. Επίσης τα σημαντικότατα ιστορικά μνημεία του νομού φανερώνουν πτυχές του πολυσήμαντου παρελθόντος του νομού και γενικότερα της Ηπείρου.
Η Πρέβεζα παρουσίασε μεγάλη ακμή την περίοδο της κυριαρχίας του Αλή πασά των Ιωαννίνων. Τότε στην πόλη κτίστηκαν κάστρα και έγιναν πολλά έργα υποδομής που την χαρακτηρίζουν ως σήμερα. Η περιοχή απελευθερώθηκε από την τουρκική κυριαρχία το 1912, όπου όλη η Ήπειρο ενσωματώθηκε στο Ελληνικό κράτος.

Κατά την παραμονή σας στην Πρέβεζα αξίζει να επισκεφθείτε τα τρία Ενετικά κάστρα. Του Παντοκράτορα, του Αγίου Αντρέα και του Αγίου Γεωργίου. Θα εντυπωσιαστείτε από την επιβλητική τους όψη και την αρχιτεκτονική τους, ενώ θα έχετε και την ευκαιρία να θαυμάσετε την υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης.
Επίσης, μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε στο Ρολόι, που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Είναι ένα βενετσιάνικο μνημείο που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης. Και φυσικά μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης επιβάλλεται. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από την Πρέβεζα. Η αρχαία αυτή πόλη άκμασε τον 3ο π.Χ. αιώνα. οι ανασκαφές έφεραν στο φως τα τείχη της πόλης, μια ρωμαϊκή οικία με ψηφιδωτά δάπεδα, το ωδείο και νυμφαίο του Ρωμαϊκού υδραγωγείου.
Στο χώρο της Νικόπολης βρίσκονται ακόμη 6 βυζαντινές εκκλησίες με σπάνια ψηφιδωτά δάπεδα.

Σε κοντινή απόσταση από την Πρέβεζα βρίσκονται πολλές παραλίες ιδανικές για μπάνιο και σπορ. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Κυανή Ακτή, το Ψαθάκι και οι Άγιοι Απόστολοι που βρέχονται από τον Αμβρακικό κόλπο και οι παραλίες Αλωνάκι, Καλαμίτσι και Μονολίθι που βρέχονται από το Ιόνιο πέλαγος.

Οι επιλογές για διασκέδαση που προσφέρει η πόλη της Πρέβεζας είναι πολλές και ικανοποιούν όλα τα γούστα. Ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης αφθονούν στην περιοχή και προσφέρουν στους κατοίκους και στους επισκέπτες στιγμές διασκέδασης. Θα βρείτε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και ενοικιαζόμενα δωμάτια που προσφέρουν άνετη διαμονή και πολλές ανέσεις για αξέχαστες διακοπές.

Συγγραφέας: Ανθή Κοντοσώρου
Ημερομηνία: 11/3/2009
Copyright: Marinet Ltd

Φωτογραφίες χρηστών κάντε click για να τις δείτε
perivolikerkyras
perivolikerkyras
ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΛΗ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]


AVRA
ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΛΗ - info >
DIONI
ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΛΗ - info >
KALAMITSI
ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΛΗ - info >
AMALIA - MARGARONA
ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΛΗ - info >
MINOS
ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΛΗ - info >
PREVEZA CITY
ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΛΗ - info >
URANIA
ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΛΗ - info >
ZIKAS
ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΛΗ - info >

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή. 
Online reservations
Map Map


TOP 50 HOTELS
Videos
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2020