Holiday.gr Ημ/νια
January 29, 2022
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 


PICTURES OF GREECE
360 view Panoramic

 
EΛΛΑΔΑ / ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ / ΛΗΜΝΟΣ / ΜΥΡΙΝΑ
ΜΥΡΙΝΑ
Η Μυρίνα είναι η πρωτεύουσα και το λιμάνι του νησιού. Είναι κτισμένη στην ίδια θέση με την ομώνυμη αρχαία πόλη. Η περιοχή αυτή κατοικείται αδιάκοπα από τα προϊστορικά χρόνια.
Η πόλη εκτείνεται ανάμεσα σε δυο όρμους. Το λιμάνι και το Ρωμαίικο Γιαλό, στο κέντρο των οποίων βρίσκεται μια μικρή βραχώδης χερσόνησος, που στην κορυφή της δεσπόζει το επιβλητικό Κάστρο. Η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη είναι άκρως γοητευτική και ξεχωριστή.
Ο περίπατος στους δρόμους της πόλης είναι ιδιαίτερα απολαυστικός. Η αρχιτεκτονική της, συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό στοιχείο με το νεοκλασικό και το μοντέρνο. Κτίρια διαφορετικών περιόδων και τεχνοτροπιών στέκουν διπλά – διπλά σε μια παράξενη γειτονία, και δημιουργούν ένα όμορφο σύνολο εικόνων. Μέσα από μια μικρή βόλτα στη πόλη νιώθει κανείς να του αποκαλύπτεται το χθες και το σήμερα του τόπου.
Επίνειο της πόλης αποτελεί το βυζαντινό φρούριο, που κτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Ανδρόνικο Α’ Κομνηνό και απέκτησε τη σημερινή του μορφή μετά τις επεμβάσεις των Ενετών κατά τα μέσα του 14ου αιώνα.
Κατά την περιήγησή σας στην πόλη θα συναντήσετε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Όπως τη Μητρόπολη της Αγίας Τριάδας με τα χαρακτηριστικά μαρμάρινα καμπαναριά. Τη Καρατζάδειο βιβλιοθήκη, που διαθέτει μια πλούσια συλλογή από σπάνιες εκδόσεις. Το λαογραφικό μουσείο, με εκθέματα που προάγουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Το αρχαιολογικό μουσείο, που φιλοξενεί τα ευρήματα από τις ανασκαφές στον προϊστορικό οικισμό της Πολιόχνης.
Οι κοντινότερες στην πόλη παραλίες που φημίζονται για την άρτια οργάνωσή τους και τα καθαρά νερά τους είναι η Μυρίνα, ο Ρωμαίικος Γιαλός, τα Ρηχά Νερά και ο Γιαλός Λιμανιού, τις οποίες μπορείτε να τις προσεγγίσετε και με τα πόδια. Επίσης, οδικώς μπορείτε να προσεγγίσετε τις παραλίες Αυλώνας και Πλατύ.
Η παραλία Θάνους είναι η δημοφιλέστερη της περιοχής. Ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα νερά της, την υπέροχη αμμουδιά της και τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και παιχνίδια που προσφέρει στους λουόμενους.
Σε απόσταση 4 χλμ. από την Μυρίνα, στην περιοχή Θέρμα θα βρείτε τις ομώνυμες ιαματικές πηγές, τις οποίες επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες του νησιού.
Στη Μυρίνα συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση του νησιού. Εδώ, λειτουργούν οι πιο σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, τα περισσότερα εστιατόρια, καφετέριες, μπαράκια και κέντρα με ζωντανή μουσική.
Επίσης, στη πόλη λειτουργεί θερινός κινηματογράφος, ενώ ο δήμος Μυρίνας διοργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες) που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Φωτογραφίες χρηστών κάντε click για να τις δείτε
agiosnikolaos
kastro
ΜΥΡΙΝΑ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]


ΜΥΡΙΝΑ ARISTI
ΜΥΡΙΝΑ - info >
ΜΥΡΙΝΑ AFRODITE
ΜΥΡΙΝΑ - info >
AKTAEON
ΜΥΡΙΝΑ - info >
AKTI MYRINA
ΜΥΡΙΝΑ - info >
ΜΥΡΙΝΑ APOLLO PAVILION
ΜΥΡΙΝΑ - info >
ARION BEACH
ΜΥΡΙΝΑ - info >
ASTRON
ΜΥΡΙΝΑ - info >
BLUE WATERS
ΜΥΡΙΝΑ - info >
DIAMANTIDES
ΜΥΡΙΝΑ - info >
EVANTHIA
ΜΥΡΙΝΑ - info >
FILOKTITIS
ΜΥΡΙΝΑ - info >
IFESTOS
ΜΥΡΙΝΑ - info >
CASTRO BEACH
ΜΥΡΙΝΑ - info >
KOSMOS
ΜΥΡΙΝΑ - info >
LEMNOS
ΜΥΡΙΝΑ - info >
ΜΥΡΙΝΑ NEFELI
ΜΥΡΙΝΑ - info >
OLYMPIA
ΜΥΡΙΝΑ - info >
PARIS
ΜΥΡΙΝΑ - info >
PORTO MYRINA PALACE
ΜΥΡΙΝΑ - info >
POSEIDON
ΜΥΡΙΝΑ - info >
ROMEIKOS GIALOS
ΜΥΡΙΝΑ - info >
SEVDALIS
ΜΥΡΙΝΑ - info >
VICKY
ΜΥΡΙΝΑ - info >
ΜΥΡΙΝΑ ARXONTIKO HOTEL
ΜΥΡΙΝΑ - info >

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή. 
Online reservations
Map Map


TOP 50 HOTELS
Videos
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2022