Holiday.gr Ημ/νια
June 25, 2022
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
+ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
+ ΤΡΙΚΑΛΑ
+ ΛΑΡΙΣΑ
+ ΚΑΡΔΙΤΣΑ


PICTURES OF GREECE
360 view Panoramic

 
EΛΛΑΔΑ / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Ο Βόλος, η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Θεσσαλίας και μια από τις μεγαλύτερες επαρχιακές μεγαλουπόλεις της χώρας. Βρίσκεται σε μια προνομιακή γεωγραφική θέση ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα απέχει 325 χλμ. από την Αθήνα και 216 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.
Είναι κτισμένη στο μυχό του Παγασητικού κόλπου και στους πρόποδες του Πηλίου και κοντά στη θέση της αρχαίας πόλης Ιωλκού.
Ο Βόλος είναι ένα σύγχρονο αστικό κέντρο και αποτελεί το εμπορικό λιμάνι και το βιομηχανικό κέντρο του νομού Μαγνησίας. Χάρη στο πανεπιστήμιο, τη ζωντανή καλλιτεχνική και πολιτιστική ζωή, ο Βόλος εξελίσσεται σε μια πόλη με σημαντική δυναμική.

Η αρχιτεκτονική μορφή της πόλης δέχτηκε ισχυρό πλήγμα μετά τους σεισμούς του 1955. Ωστόσο οι κάτοικοί του δεν το έβαλαν κάτω και με συνεχείς προσπάθειες πέτυχαν σε λίγα χρόνια να δημιουργήσουν μια νέα πολεοδομική φυσιογνωμία που λίγα πράγματα έχει να ζηλέψει από αυτή των προηγούμενων εποχών.
Σεργιανίζοντας λοιπόν, στους δρόμους της πόλης θα διαπιστώσετε την αρμονική συνύπαρξη της παραδοσιακής με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής αποτελεί το κτίριο του Δημαρχείου. Στον ίδιο χώρο στεγάζονται οι δύο Δημοτικές Πινακοθήκες που φιλοξενούν έργα Ελλήνων καλλιτεχνών.
Ένα ακόμη κτίριο που ξεχωρίζει είναι το κτίριο Παπαστράτου, το οποίο είναι και η έδρα του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κατά την παραμονή σας στην πόλη αξίζει να επισκεφθείτε και τις αξιόλογες εκκλησίες που ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική του και τον πλούσιο εσωτερικό τους διάκοσμο.
Όπως, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, έργο του αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχου και η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου με τις χαρακτηριστικές καμάρες.

Επίσης αξίζει να δείτε το πάρκο του Άναυρου που είναι διακοσμημένο με γλυπτά Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου που φιλοξενεί σημαντικά εκθέματα όπως τις «επιτάφιες στήλες της δημητριάδος», ζωγραφικές παραστάσεις του 3ου αιώνα π.Χ. και μια σπάνια συλλογή προϊστορικών ευρημάτων.

Σε μικρή απόσταση από την πόλη του Βόλου, βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους προϊστορικούς οικισμούς της Ελλάδας, το Σέσκλο. Υπολογίζεται ότι κατοικήθηκε γύρω στην 7η χιλιετία π.Χ. Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως τα ερείπια ενός ανακτόρου και ενός παλαιόκαστρου.

Επίσης, λίγο έξω από την πόλη, στο Διμήνι, θα δείτε τα ερείπια ενός ακόμη προϊστορικού οικισμού. Η περίοδος ακμής του Διμηνίου τοποθετείται από το 5250 μέχρι το 4400 π.Χ. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως εκτός από τα ερείπια κατοικιών και πολλά σκεύη και εργαλεία καθημερινής χρήσης που προδίδουν την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Τα ευρήματα των ανασκαφών εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου.

Ο Βόλος είναι μια πόλη που μπορείτε να την επισκεφθείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε κάθε εποχή να σας εντυπωσιάσει για τις επιλογές που προσφέρει και για τις δραστηριότητες που μπορείτε να αναπτύξετε. Η γειτνίαση με το Πήλιο καθιστά το Βόλο ιδανικό ορμητήριο για όσους θέλουν ναι γνωρίσουν το μυθικό βουνό αλλά και τις ονειρεμένες παραλίες του. Έτσι, το χειμώνα το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει στους λάτρεις των σπορ ώρες διασκέδασης και άθλησης και το καλοκαίρι οι καταγάλανες παραλίες του αποτελούν τον επίγειο παράδεισο κάθε λουόμενου.

Στον τομέα της διασκέδασης ο Βόλος προσφέρει επιλογές για κάθε γούστο. Εστιατόρια, παραδοσιακά τσιπουράδικα και παραθαλάσσιες ταβέρνες, σερβίρουν εκλεκτές συνταγές. Και το βράδυ τα μπαράκια και τα κέντρα με ζωντανή μουσική απογειώνουν το κέφι ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για τη διαμονή σας, λειτουργούν ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών που προσφέρουν όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες τους.

Συγγραφέας: Ανθή Κοντοσώρου
Ημερομηνία: 20/11/2008
Copyright: Marinet Ltd

ΒΟΛΟΣ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]
YOUTUBE VIDEOS
youtube
+ Λιμάνι ΒόλουΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
>> ΓΕΝΙΚΑ

ΒΟΛΟΣ XENIA HOTEL
ΒΟΛΟΣ - info >
ΒΟΛΟΣ VOLOS PALACE
ΒΟΛΟΣ - info >
ΒΟΛΟΣ AEGLI PALLAS
ΒΟΛΟΣ - info >
ΒΟΛΟΣ ALEXANDROS
ΒΟΛΟΣ - info >
ΒΟΛΟΣ KYPSELI
ΒΟΛΟΣ - info >
ΒΟΛΟΣ NEFELI
ΒΟΛΟΣ - info >
ΒΟΛΟΣ PARK
ΒΟΛΟΣ - info >
ΒΟΛΟΣ LAODAMIA
ΒΟΛΟΣ - info >
ΒΟΛΟΣ ADMITOS
ΒΟΛΟΣ - info >
ARGO
ΒΟΛΟΣ - info >
ΒΟΛΟΣ ELECTRA
ΒΟΛΟΣ - info >
ΒΟΛΟΣ PHILIPPOS
ΒΟΛΟΣ - info >
GALAXY
ΒΟΛΟΣ - info >
KALLONI
ΒΟΛΟΣ - info >
KARAGIANNIS
ΒΟΛΟΣ - info >
ROUSSAS
ΒΟΛΟΣ - info >
ΒΟΛΟΣ SANDI
ΒΟΛΟΣ - info >
SERANIDIS
ΒΟΛΟΣ - info >
SYKIA
ΒΟΛΟΣ - info >
SERANIDES
ΒΟΛΟΣ - info >
DHMOTIKOS XENONAS D.
ΒΟΛΟΣ - info >
GARDENIA STUDIOS
ΒΟΛΟΣ - info >

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή. 
Online reservations
Map Map


TOP 50 HOTELS
Videos
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2022