Holiday.gr Ημ/νια
October 30, 2020
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 


PICTURES OF GREECE
360 view Panoramic

 
EΛΛΑΔΑ / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ / ΑΧΑΪΑ / ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Η Πάτρα, η πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας, είναι μια πόλη με μακραίωνη ιστορία, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του Ελλαδικού χώρου σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Βρίσκεται στην βορειοδυτική Πελοπόννησο και απέχει 220χλμ. από την Αθήνα. Είναι μια πανέμορφη πόλη και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η πόλη διαθέτει πολλές φυσικές καλλονές που εκπλήσσουν ευχάριστα κάθε επισκέπτη, αλλά και πληθώρα ιστορικών μνημείων που φανερώνουν πτυχές της πολυτάραχης ιστορικής διαδρομής της πόλης.

Κατά την περιήγησή σας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, θα σας εντυπωσιάσουν οι πλατείες της πόλης. Ξεχωρίζουν αυτή του Αγίου Γεωργίου και των Τριών Συμμάχων με το περίφημο ρολόι. Επίσης, σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν το Κάστρο της πόλης, που υψώνεται στη θέση της Αρχαίας Ακρόπολης στην κορυφή του Παναχαϊκού όρους και η περίφημη εκκλησία του Αγίου Αντρέα, του πολιούχου της Πάτρας, η οποία είναι μια από τις μεγαλοπρεπέστερες της Ελλάδας.

H Πάτρα αποτελεί οικονομικό, τουριστικό και συγκοινωνιακό κέντρο όπου όλες οι εμπορικές δραστηριότητες γνωρίζουν μεγάλη άνθηση. Η ανάπτυξη της πόλης διατηρεί μία σταθερά ανοδική πορεία.
Το λιμάνι της πόλης κατέχει το δικό του σημαντικό ρόλο σ' αυτή την πορεία, καθώς αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Πελοπόννησο, τα Επτάνησα και την Ιταλία.
Η συμβολή του στη γενικότερη ανάπτυξη της πόλης υπήρξε ανέκαθεν καταλυτική. Από τα παλιά χρόνια ο ρόλος του υπήρξε σπουδαίος για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Ουσιαστικά αποτελούσε ένα σταυροδρόμι στο οποίο στάθμευαν διερχόμενα πλοία.
Σήμερα εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο και, λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, τις γραμμές εξυπηρετούν υπερσύγχρονα πλοία. Είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς κόμβους της Ελλάδας που ανοίγει όλους τους δρόμους για κάθε εμπορική συναλλαγή, αποτελώντας ουσιαστικά την πύλη προς όλη την Ευρώπη.

Σύντομη ιστορική αναδρομή
Η ιστορία της Πάτρας χρονολογείται από τα προϊστορικά χρόνια και συγκεκριμένα από την δεύτερη χιλιετηρίδα π.Χ.
Η Αχαΐα, πήρε το όνομά της από τους αρχαιότερους κατοίκους της Ελλάδος, τους Αχαιούς.
Η Πάτρα, η πρωτεύουσα της Αχαΐας, πήρε το όνομά της από τον Πατρέα, αρχηγό των Αχαιών τον 12 αιώνα π.Χ.
Τον 3ο αιώνα π.Χ., οι Αχαιοί οργάνωσαν τον περίφημο Αχαϊκό σύνδεσμο, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη μορφή πολιτεύματος στην Ελλάδα.
Τον 1ο αιώνα μ.Χ., επισκέφτηκε την πόλη ο Άγιος Ανδρέας. Στην πόλη αυτή μαρτύρησε και από τότε έγινε ο πολιούχος Άγιός της.
Κατά την διάρκεια της ελληνικής επανάστασης του 1821, η περιοχή της Αχαίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό.
Κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα, η Πάτρα εξελίχθηκε σε σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο, αποτελώντας το κύριο σημείο εξαγωγών προς την Δυτική Ευρώπη.

Συγγραφέας: Ανθή Κοντοσώρου
Ημερομηνία: 14/09/2009
Copyright: Marinet Ltd

ΠΑΤΡΑ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
>> ΡΩΜΑΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ
>> ΠΗΓΗ ΔΗΜΗΤΡΑΣ
>> ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
>> ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
>> ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΑΤΡΑ PATRAS PALACE
ΠΑΤΡΑ - info >
ΠΑΤΡΑ ADONIS HOTEL
ΠΑΤΡΑ - info >
ACROPOLE
ΠΑΤΡΑ - info >
AGIOS GEORGIOS
ΠΑΤΡΑ - info >
ASTIR
ΠΑΤΡΑ - info >
ATLANTA
ΠΑΤΡΑ - info >
ΠΑΤΡΑ BYZANTINO
ΠΑΤΡΑ - info >
DELFINI
ΠΑΤΡΑ - info >
EL GRECO
ΠΑΤΡΑ - info >
GALAXY
ΠΑΤΡΑ - info >
MARIE
ΠΑΤΡΑ - info >
MEDITERRANEE
ΠΑΤΡΑ - info >
PRIMAROLIA ART
ΠΑΤΡΑ - info >
RANNIA
ΠΑΤΡΑ - info >
ADONIS
ΠΑΤΡΑ - info >
OLYMPIC
ΠΑΤΡΑ - info >

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή. 
Online reservations
Map Map


TOP 50 HOTELS
Videos
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2020