Holiday.gr Ημ/νια
October 25, 2020
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 


PICTURES OF GREECE
360 view Panoramic

 
EΛΛΑΔΑ / ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ / ΧΙΟΣ / ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ
Η καρδιά της Χίου χτυπά στην πρωτεύουσά της, τη Χίο ή Χώρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Εκεί, βρίσκεται και το λιμάνι του νησιού. Είναι κτισμένη στην ανατολική πλευρά του νησιού, απέναντι από τις ακτές της Μικρά Ασίας και στην ίδια θέση που άκμασε η αρχαία πόλη, από την οποία σώζονται ελάχιστα ίχνη των τειχών. Η αρχαία αυτή ιωνική πόλη υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις κατά την αρχαιότητα.
Η γνωριμία με την πόλη επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Κάθε σοκάκι και μια ιστορία κάθε οικοδόμημα και μια μνήμη που σε ταξιδεύει…
Στο βόρειο τμήμα του λιμανιού δεσπόζει το Βυζαντινό Κάστρο, το όποιο ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και δέχτηκε προσθήκες από τους Γενουάτες και τους Τούρκους. Στο εσωτερικό του Κάστρου θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Επίσης, εκεί βρίσκεται και ο τάφος του Καρά – Αλή, ο οποίος διέταξε τη μεγάλη σφαγή των του 1822.
Κατά την περιήγησή σας στη πόλη θα δείτε τις παλιές γειτονιές, που με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους γοητεύουν κάθε επισκέπτη. Στα σοκάκια της παλιάς συνοικίας το χθες ανταμώνει το σήμερα. Τα πέτρινα κτίρια, τα νεοκλασικά αρχοντικά και η πολύβουη αγορά που μυρίζει μαστίχα θα χαραχθούν στη μνήμη σας με ανεξίτηλα χρώματα.
Σημαντικά είναι και τα αξιοθέατα της πόλης τα οποία αξίζουν τη προσοχή σας. Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στα μουσεία της πόλης το αρχαιολογικό, το βυζαντινό, το λαογραφικό, καθώς και στη βιβλιοθήκη του Κοραή και το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο που αποτελεί πυρήνα της πολιτιστικής ζωής του νησιού.
Κοντά στη πόλη τη Χίου βρίσκονται δύο οργανωμένες παραλίες. Η Δημοτική Πλαζ και το Κοντάρι που παρέχουν στους λουόμενους όλες τις ανέσεις.
Στη πλατεία Βουνακίου θα απολαύσετε τον καφέ σας και θα δοκιμάσετε το περίφημο ΄΄υποβρύχιο΄΄, με γεύση μαστίχας Χίου. Για τη νυχτερινή σας διασκέδαση οι επιλογές ποικίλουν και ικανοποιούν όλα τα γούστα.
Στη Χώρα λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για κάθε οικονομική δυνατότητα.
Μην παραλείψετε να αγοράσετε από την αγορά της πόλης παραδοσιακά προϊόντα από μαστίχα Χίου (τσίχλες, γλυκό κουταλιού, ποτό), γλυκά ταψιού και αμυγδαλωτά. Επίσης, για δώρα στους αγαπημένους σας προτιμήστε τα κεραμικά. Η αγγειοπλαστική είναι μια τέχνη με παράδοση πολλών αιώνων στο νησί.

ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]


ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ DIANA HOTEL
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ FENIA TRAVEL
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ CHIOS CHANDRIS
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ MEDOUSA
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ SEA BREEZE APARTMENTS&RESIDENCES
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ AEGEAN REA ROOMS
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ - info >
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ AGISTRI
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ - info >
BEL - AIR
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ - info >
FEDRA
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ - info >
KYMA
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ - info >
MARIA
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ - info >

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή. 
Online reservations
Map Map


TOP 50 HOTELS
Videos
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2020