Holiday.gr Ημ/νια
September 26, 2020
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
360 view Panoramic 
EΛΛΑΔΑ > ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ > ΒΟΙΩΤΙΑ
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Το χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι το μεγαλύτερο, δημοφιλέστερο και αδιαμφισβήτητα το κοσμικότερο της Ελλάδας. Απέχει 165 χλμ. από την Αθήνα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για ολιγοήμερες αποδράσεις.
Βέβαια ο Παρνασσός δεν οφείλει την δημοτικότητά του μόνο στην κοντινή του απόσταση από την πρωτεύουσα. Είναι ένα από τα ωραιότερα βουνά της Ελλάδας κατάφυτο από έλατα με πυκνή βλάστηση και με σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει κάθε επισκέπτη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν το επισκεφθεί. Πολύ περισσότερο το χειμώνα όπου η χιονισμένη φύση δημιουργεί τοπία μοναδικής αισθητικής που μαγεύουν όποιον τα αντικρίζει.
Είθισται, η εκδρομή στον Παρνασσό να ταυτίζεται και με την επίσκεψη στη γραφική και κοσμικότατη Αράχοβα, γνωστή και ως η Μύκονος του χειμώνα. Η απόσταση των 25 χλμ. που χωρίζουν τον πανέμορφο οικισμό της Βοιωτίας από το χιονοδρομικό κέντρο που λειτουργεί στη θέση Φτερόλακκα διευκολύνει ιδιαίτερα τους εκδρομείς στις μετακινήσεις τους. Έτσι, το πρωί το χιονοδρομικό σφύζει από κίνηση, ένταση, σκιέρ έμπειρους και μη που καθένας διασκεδάζει και αθλείται ανάλογα με τις δυνατότητές του, αλλά και απλούς επισκέπτες που προτιμούν να απολαμβάνουν το θέαμα εκ του ασφαλούς….

Στον Παρνασσό λειτουργούν συνολικά τρία χιονοδρομικά κέντρα, σε υψόμετρο 1.600 - 2.250 μ., στις θέσεις Κελάρια και Φτερόλακκα, τα οποία είναι τα πιο άρτια οργανωμένα κέντρα της χώρας μας.
Η κατασκευή του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού ξεκίνησε το 1975 και ολοκληρώθηκε το 1976, οπότε και άρχισαν να λειτουργούν οι πρώτες εγκαταστάσεις στη θέση Φτερόλακκας. Το 1981 ολοκληρώθηκε και η κατασκευή των εγκαταστάσεων στη θέση Κελάρια , ενώ το 1987-1988 μπήκε σε λειτουργία μπήκε σε λειτουργία ο συνδετικός αναβατήρας Ερμής μεταξύ της Φτερόλακκας και των Κελαριών. Το 1993 προστέθηκε ο πρώτος εναέριος τετραθέσιος αναβατήρας αποσυμπλεκόμενης τεχνολογίας στην Ελλάδα, ο " Ηρακλής ", στη θέση Κελάρια 1950.
Σήμερα στο χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού λειτουργούν 13 αναβατήρες. Από αυτούς οι έξι είναι εναέριοι, οι άλλοι έξι συρόμενοι και μια τηλεκαμπίνα. Για τους αρχάριους, διατίθενται και 2 baby lift εκμάθησης, που βοηθούν κάθε χιονοδρόμο στα πρώτα του βήματα.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο διαθέτει 20 πίστες στις θέσεις Κελάρια και Φτερόλακκα συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων. Οι πίστες είναι μήκους κατάβασης από 320 μ. έως 4 χλμ. για αρχαρίους, μεσαίους και καλούς χιονοδρόμους. Για τους έμπειρους και τους λάτρεις της περιπέτειας υπάρχουν 12 εκτός πίστες με ιδιαίτερες διαδρομές στο βαθύ χιόνι γι αυτούς που τολμούν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους σε επικίνδυνα ύψη.
Επίσης, λειτουργούν και 5 πίστες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας στη θέση Γεροντόβραχος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις του, τα μηχανήματα και την εν γένει λειτουργία του.
Γι αυτό εξάλλου και πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις τόσο των φίλων του σκι αλλά και όλων των εκδρομέων που θέλουν να διασκεδάσουν ή και να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας το λευκό τοπίο. Μεγάλο ατού του κέντρου είναι δυνατότητες που προσφέρουν οι εγκαταστάσεις του για ανάπτυξη πολλών δραστηριοτήτων. Εκτός από σκι, ο επισκέπτης μπορεί να κάνει snowboard, snowmobile, cross country και νυχτερινό σκι.
Έπειτα στο κέντρο λειτουργεί ευρύχωρο σαλέ με καφετέρια και εστιατόριο, σχολή εκμάθησης σκι, καταστήματα ενοικίασης και αγοράς εξοπλισμού, υπηρεσία φύλαξης παιδιών και παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες, μεγάλο πάρκινγκ, πρώτες βοήθειες, και ελικοδρόμιο.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΚΕΛΛΑΡΙΑ 2234022693-5, 22695
ΦΤΕΡΟΛΑΚΚΑ 22340-22373
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ
>> ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφείτε.
 
Online reservations


TOP 50 HOTELS
Videos
PICTURES OF GREECE
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2020