Holiday.gr Ημ/νια
October 1, 2020
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
Άλλοι προορισμοί
+ ΠΡΕΒΕΖΑ
+ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
+ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
+ ΑΡΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
360 view Panoramic 
EΛΛΑΔΑ > ΗΠΕΙΡΟΣ > ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Rafting
Στο βόρειο τμήμα του νομού, στους πρόποδες της Τραπεζίτσας, εκεί που οι κορυφογραμμές στρογγυλεύουν, γίνονται πιο απαλές και σμίγουν ψιθυριστά με το ζεστό κάμπο και το φιδίσιο ρου του ποταμού Αώου, είναι χτισμένη η Κόνιτσα. Πρόκειται για μια ιστορική ακριτική πόλη, με τη δική της δυναμική, που διατηρεί τη γραφική γοητεία της, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει σύγχρονες ανέσεις. Είναι μια παραγωγική περιοχή και αποτελεί εξαιρετικό τουριστικό κέντρο απ' το οποίο μπορεί ο επισκέπτης να εξερευνήσει το μαγευτικό αυτό τόπο.

Ο συνδυασμός της ποικιλομορφίας του ανάγλυφου, των ιδιαίτερων γεωλογικών σχηματισμών, τα ενδιαφέροντα φυσικά τοπία και τα μνημεία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς που βρίσκονται διάσπαρτα στους οικισμούς της περιοχής, σαγηνεύουν τον ταξιδιώτη με την πρώτη ματιά. Η εξερεύνηση των μικροτοπίων στα δάση, την υποαλπική ζώνη και τους ποταμούς και η αναζήτηση εγκαταλελειμμένων χωριών δίνουν πληροφορίες για τη φύση και την ιστορία και προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες. Η ευρύτερη περιοχή, ειδικά τα χωριά του βόρειου τμήματος, είναι πατρίδα ξακουσμένων μαστόρων της πέτρας, αλλά και καλλιτεχνών (αγιογράφοι, ξυλογλύπτες κ.λ.π.), που έχουν κατασκευάσει λαμπρά οικοδομήματα σε όλο το βαλκανικό χώρο.

Ανάμεσα στις ορθοπλαγιές της Τύμφης και του Σμόλικα απλώνεται η περίφημη Λάκα Αώου, που ενώνει τους Εθνικούς Δρυμούς Βίκου-Αώου και Βάλια-Κάλντα. Ο έντονος κάθετος διαμελισμός της, τα ορεινά τοπία της και ο μοναδικός πλούτος των βιοτόπων της με πανδαισία σπάνιων φυτών και άγριων ζώων, της προσδίνουν μοναδική ομορφιά.

Η πρόσβαση γίνεται από ένα μονοπάτι κοντά στο παλιό φημισμένο γεφύρι της Κόνιτσας και η διάσχισή της αποτελεί πρόκληση για τους τολμηρούς. Η Λάκα βρίσκεται πάνω στο ιστορικό πέρασμα προς τη Μακεδονία, γι' αυτό και τα χωριά της ανέδειξαν έναν ιδιαίτερο τοπικό πολιτισμό, με χαρακτηριστικά και από τις δυο περιοχές.

Στον Αώο γίνονται καταβάσεις rafting και kayak, με διάπλευση μέσα από σκοτεινά δάση και εντυπωσιακά περάσματα που κάνουν την αδρεναλίνη να χτυπάει στο κόκκινο, ενώ ο Βοϊδομάτης προσφέρεται για αρχάριους. Μοναδικές είναι και οι δυνατότητες για ορειβασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ιππασία και αιωροπτερισμό.

Στα ΒΔ της περιοχής, μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον βρίσκονται οι ιαματικές πηγές Καβασίλλων και Αμάραντου, που ενδείκνυνται για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη χαλάρωση με τον θεραπευτικό τουρισμό. Οι τοπικές σπεσιαλιτέ που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων παραδοσιακές πίτες, μαρμελάδες, κυνήγι κ.λ.π. αφήνουν στον επισκέπτη τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ ένας μεγάλος αριθμός παραδοσιακών ξενοδοχείων και ξενώνων εξασφαλίζουν ευχάριστη διαμονή.

Η Κόνιτσα είναι ιδανική για τους τουρίστες που αναζητούν την περιπέτεια, αλλά και για εκείνους που απλά θέλουν να χαλαρώσουν.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ
>> Μονή Φιλανθρωπηνών
>> Μουσειο Βρέλλη
>> Δωδώνη
>> Σπήλαιο
>> Rafting
>> Τζουμέρκα
>> Χιονοδρομικό
>> Ζαγόρι
>> Βίκος
>> ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
>> ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΑΤΜΟΛΟΥΤΡΑ ΚΑΒΑΣΣΙΛΩΝ
>> Οι φυσικές ομορφιές του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφείτε.
 
Online reservations


TOP 50 HOTELS
Videos
PICTURES OF GREECE
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2020