Holiday.gr Ημ/νια
August 10, 2020
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
360 view Panoramic 
EΛΛΑΔΑ > ΙΟΝΙΟ > ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
ΜΟΝΗ ΚΗΠΟΥΡΑΙΩΝ
Το μοναστήρι είναι κτισμένο σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Πήρε το όνομά του από τους καταπράσινους κήπους που υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή και τους οποίους εκμεταλλεύονταν οι μοναχοί για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία προς το ζην. Κτίστηκε τον 17ο αιώνα. Στην εκκλησία της μονής θα δείτε πολλές μεταβυζαντινές εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά κειμήλια. Επίσης, στη μονή φυλάσσονται λείψανα Αγίων και οι κάρες των κτητόρων της μονής. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η μονή της Αγίας Παρασκευής Ταφίων και η Δρακοσπηλιά.
Σήμερα λειτουργεί ως αντρικό μοναστήρι.

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
Το Βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Αντρέα βρίσκεται στα Περατάτα. Αρχικά η μονή ήταν αφιερωμένη στην Παναγία Μηλαπιδιάς.
Η εκκλησία της μονής κοσμείται με υπέροχες τοιχογραφίες. Αξίζει να επισκεφθείτε το εκκλησιαστικό μουσείο της μονής το οποίο λειτουργεί από το 1988. Στο μουσείο φυλάσσεται το δεξί πέλμα του Αγίου Αντρέα, όπου είναι ορατή η οπή από το καρφί της σταυρώσεώς του.
Το μουσείο στεγάζεται στο παλαιό καθολικό της Μονής το οποίο είναι το μοναδικό κτίριο του συγκροτήματος που διεσώθη από τους καταστρεπτικούς σεισμούς1953.
Σήμερα λειτουργεί ως γυναικεία μονή.

ΜΟΝΗ ΑΤΡΟΥ
Είναι το αρχαιότερο μοναστήρι της Κεφαλονιάς. Ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα και είναι κτισμένο σε υψόμετρο 760 μ. Είναι φρουριακής αρχιτεκτονικής και ακόμη και σήμερα σώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση ο Μεσαιωνικός Πύργος. Εδώ μόνασε ο Όσιος Κλήμης. Η Μονή υπέστη σοβαρές καταστροφές από τους σεισμούς του 1953.

ΜΟΝΗ ΣΙΣΣΙΩΝ
Σύμφωννα με την παράδοση το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα από τον Φραγκίσκο της Ασσίζης. Το όνομα της μονής, Σίσσια, λέγεται ότι αποτελεί παραφθορά της λέξης Ασσίζη. Στην εκκλησία της μονής φυλάσσονται αξιόλογες βυζαντινές εικόνες. Ξεχωρίζει η "Παναγία των Σισσίων" που φιλοτεχνήθηκε τον 15ο αιώνα.

ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΑΤΟΥ
Η μονή ιδρύθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές καταστράφηκε τον επόμενο αιώνα από σεισμούς. Αργότερα ανακατασκευάστηκε και μέχρι σήμερα λειτουργεί ως γυναικεία μονή.
Η μονή απέχει 3 χλμ. από το Ληξούρι. Η ίδρυσή της αποδίδεται σ' ένα θαύμα της Παναγιάς. Λέγεται ότι ένας βοσκός έβοσκε τα πρόβατά του στην περιοχή που σήμερα είναι η μονή. Ένα κριάρι ξέφυγε από το κοπάδι και πήγε σε μια πηγή κοντά σε μια συκιά. Ο βοσκός το ακολούθησε και βρήκε πάνω στη συκιά την εικόνα της Παναγίας, την οποία και πήρε στο σπίτι του. όμως, η εικόνα επέστρεφε στο σημείο που την είχε βρει ο βοσκός. Μετά την κοινοποίηση του θαύματος, κτίστηκε στην τοποθεσία αυτή ο ναός.

ΜΟΝΗ ΑΓΡΙΛΙΩΝ
Και η ίδρυση αυτής της μονής σχετίζεται με την ανεύρεση μιας ακόμη θαυματουργής εικόνας της Παναγιάς. Συγκεκριμένα, το 1722, δύο βοσκοί και η υπηρέτριά τους βρήκαν την εικόνα της Θεοτόκου. Λίγο καιρό αργότερα στην ίδια θέση κτίστηκε η μονή.
Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά την εύρεση της εικόνας και οι τρεις αποφάσισαν να μονάσουν. Στο μοναστήρι αυτό κήρυξε και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός κατά την περιοδεία του στην περιφέρεια της Σάμης.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ
>> ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ
>> ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ
>> ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ
>> ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
>> ΑΓΙΟΦΙΔΑ Ή ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
>> ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
>> ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
>> ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΣΟΥ
>> ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ
>> ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
>> ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
>> ΜΟΥΣΕΙΑ
>> ΙΣΤΟΡΙΑ
>> ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΑΙΝΟΥ
>> ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗ

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφείτε.
 
Online reservations


TOP 50 HOTELS
Videos
PICTURES OF GREECE
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2020