Holiday.gr Ημ/νια
August 4, 2021
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
360 view Panoramic 
EΛΛΑΔΑ > ΙΟΝΙΟ > ΚΕΡΚΥΡΑ
ΦΥΣΗ – ΥΠΑΙΘΡΟΣ – ΒΛΑΣΤΗΣΗ
Η Κέρκυρα διαθέτει ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Το νησί χαρακτηρίζεται από την έντονη παρουσία του πράσινου, που με τις αποχρώσεις του και τις πολύχρωμες πινελιές του των αγριολούλουδων μοιάζει με ζωντανό πίνακα ζωγραφικής. Οι δασικές εκτάσεις εναλλάσσονται με το αγροτικό τοπίο. Οι απέραντοι ελαιώνες που απλώνονται από τις παρυφές των λόφων και φτάνουν ως τις δαντελωτές ακτές δημιουργούν ένα αισθητικό σύνολο μοναδικής ομορφιάς.
Η κερκυραϊκή ύπαιθρος διαθέτει και αρκετές πηγές γλυκού νερού, πολλές από τις οποίες αναβλύζουν πόσιμο νερό. Όπως των Νυμφών, των Κυπριανάδων, των Αγίων Δούλων, του Βαλανιού, κ.α.
Εντυπωσιακοί είναι και οι δύο καταρράκτες που υπάρχουν στη βόρεια Κέρκυρα, στη περιοχή των Νυμφών και των Κυρπιανάδων, οι οποίοι σε όλη την περίοδο των βροχών παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό θέαμα καθώς πέφτουν από ύψους 15 μ.
Οι σπουδαιότερες λιμνοθάλασσες του νησιού είναι του Χαλκιόπουλου, των Κορισσίων και της Αντινιώτης, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο οικολογικό ενδιαφέρον, καθώς γύρω τους έχει αναπτυχθεί ένα σπάνιο οικοσύστημα. Εδώ, συναντάμε – εκτός από τη δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση – πληθώρα αγριολούλουδων που αφθονούν στην κερκυραϊκή φύση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Έχουν καταγραφεί περισσότερα από 36 είδη αγριολούλουδων. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι αυτοφυείς ορχιδέες.

Η Κερκυραϊκή λιανολιά κυριαρχεί στη φύση του νησιού. Ιδιαίτερα οι αιωνόβιοι ελαιώνες δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση με τα ατέλειωτα ανάγλυφα σχήματα και τα παράξενα σχέδια που έχουν σχηματιστεί στους κορμούς και στα κλαδιά τους. Μετά την ελιά το κυπαρίσσι είναι το δεύτερο χαρακτηριστικότερο που συναντάμε κατά την περιήγησή μας στην ύπαιθρο του νησιού. επίσης, στα δυτικά κυρίως του νησιού υπάρχουν πευκώνες που απαρτίζονται κυρίως από Κουκουνάρια και Χαλέπιο Πεύκη.

Όπως είναι αναμενόμενο σ’ αυτό τον επίγειο παράδεισο βρίσκουν καταφύγιο και πολλά είδη θαλάσσιων οργανισμών, πτηνών και ζώων.
Χαρακτηριστική είναι η παρουσία της θαλάσσιας χελώνας caretta – caretta και της φώκιας monachus – monachus που ζουν στις απομονωμένες παράκτιες σπηλιές των μικρότερων κερκυραϊκών νησιών και κυρίως στους Αντίπαξους.
Το ζεστό και υγρό κλίμα της Κέρκυρας ευνοεί την ανάπτυξη των αμφίβιων ειδών. Επίσης, από σχεδόν σε όλους τους υγρότοπους συναντάμε χελώνες του γλυκού νερού, διάφορα είδη σαυρών και πολλά είδη φιδιών.
Πλούσια είναι και η ορνιθοπανίδα της Κέρκυρας. Έχουν καταγραφεί 170 διαφορετικά είδη πτηνών, μερικά από τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις καθώς ανήκουν σε σπάνια είδη. Όπως είναι το Σφυριχτάρι, η Νανοσκαλίδρα, η Δρεπανοσκαλίδρα, η Αγριοτσικνιά, κ.α.
Η βίδρα είναι ένα θηλαστικό που έχει προσαρμοστεί στην υδρόβια ζωή και απαντάται σε όλους σχεδόν τους παράκτιους υδροβιότοπους της Κέρκυρας.
Άλλα ζώα που συναντάμε στην ύπαιθρο είναι η αλεπού, ο λαγός, το κουνάβι, ο σκαντζόχοιρος, ο μαύρος ποντικός, η νυχτερίδα, κ.α.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ
>> ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
>> ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ
>> Η ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
>> ΦΥΣΗ – ΥΠΑΙΘΡΟΣ – ΒΛΑΣΤΗΣΗ
>> ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
>> ΙΣΤΟΡΙΑ
>> ΜΟΥΣΕΙΑ
>> ΦΡΟΥΡΙΑ
>> ΑΧΙΛΛΕΙΟ
>> ΜΟΝ ΡΕΠΟ
>> ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
>> ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
>> ΜΟΝΗ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ
>> ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ - ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ
>> ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
>> ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφείτε.
 
Online reservations


TOP 50 HOTELS
Videos
PICTURES OF GREECE
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2021